ali46

اشاره‌اي كوتاه به آياتي از جزء 7 قرآن كريم كه به مولا اميرالمؤمنين علي عليه‌السلام مربوط مي‌شود.
« يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تُحَرِّمُواْ طَيِّبَاتِ مَا أَحَلَّ اللّهُ لَكُمْ »
اي كساني كه ايمان آورده‌ايد آنچه را كه خدا بر شما حلال كرده است حرام نكنيد.(سوره مائده/87)
ابن‌عباس درباره سخن خداوند:«لا تحرموا ما احل الله لكم» گفت: اين آيه در حق علي‌بن‌ابي‌طالب (علیه السلام) و ياران او نازل شده است.(حسكاني:110)
« وَإِذَا جَاءكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِنَا فَقُلْ سَلاَمٌ عَلَيْكُمْ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلَى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ »
و چون كساني كه به آيات ما ايمان آورده‌اند به سوي تو بيايند، بگو سلام بر شما ، پروردگارتان بر خود رحمت مقرر كرده است.(انعام/54)
ابن‌عباس گفت: آيه «و اذا جاءك الذين يؤمنون باياتنا» درباره علي‌بن‌ابي‌طالب (علیه السلام) و حمزه و جعفر و زيد نازل شده است.(حسكاني:112)
« الَّذِينَ آمَنُواْ وَلَمْ يَلْبِسُواْ إِيمَانَهُم بِظُلْمٍ أُوْلَئِكَ لَهُمُ الأَمْنُ وَهُم مُّهْتَدُونَ »
كساني كه ايمان آورده‌اند و ايمان خود را با ظلم نپوشانيده‌اند، براي آنان است امنيت و هم آنان هدايت شدگانند.(انعام /82)
ابن‌عباس گفت :«الذين آمنوا» يعني توحيد را تصديق كردند و او علي‌بن‌ابي‌طالب (علیه السلام) است «ولم يلبسوا» يعني خلط نمي‌كنند مانند آيه: «لم تلبسون الحق بالباطل= چرا حق را به باطل خلط مي‌كنيد» يعني آنان خلط نكردند ايمان خود را به ظلم و منظور از آن شرك است. ابن عباس گفت: به خدا سوگند هيچ‌كس ايمان نياورد مگر اينكه قبلا دچار شرك بود جز علي‌بن ابي‌طالب (علیه السلام) كه ايمان آورد در حالي كه به اندازه چشم به هم زدن هم شرك نورزيد. «اولئك لهم الامن» امنيت از آتش و عذاب «و هم مهتدون» يعني در روز قيامت بدون حساب به بهشت راه مي‌يابند. علي(علیه السلام) نخستين كسي بود كه به پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) ايمان آورد در حالي كه او هفت ساله بود.(حسكاني:113)

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید