photo 1356623550

به نام خداوند بخشنده مهربان
- سپاس خداي يگانه را كه به ما عنايت فرمود، تا اين بار نيز در محضر ستاره تابناكي از آسمان قرآن كريم باشيم. ضمن عرض ارادت خالصانه به محضر اين وجود ملكوتي ، از ايشان مي‌خواهيم خود را براي خوانندگان ما معرفي نمايند؟
من آل عمران، سومين سوره از قرآن كريم هستم ، 200 آيه دارم و در مدينه‌ي منوره بر پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم نازل شده‌ام.

- لطف فرموده و در مورد مضمون كلي آيات خود برايمان صحبت كنيد؟
بسياري از آيات من در خلال جنگ‌هاي بدر و احد نازل شده و بخشي از طوفاني‌ترين دورانهاي زندگي مسلمين را در صدر اسلام منعكس مي‌كند، شايد بشود مضمون آيات مرا به 4 بخش عمده تقسيم كرد: قسمت مهمي در مورد توحيد، صفات الهي و معاد اسلامي است. بخش دوم از دو غزوه بدر و احد و امدادهاي الهي نسبت به مؤمنان و مطالبي نظير آن سخن مي‌گويد. قسمت سوم شامل بيان برخي احكام فقهي اسلام مانند فريضه‌ي حج و امر به معروف و نهي از منكر است و در بخش‌هايي از آيات من نيز به تاريخ زندگي انبياء اشاره شده و همچنين از توطئه‌ها و دسيسه‌هاي دشمنان اسلام سخن به ميان آمده است.

- افضل‌ اوقات تلاوت شما چه زماني است؟
بهترين زمان، شب و روز جمعه است. رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: هركس شب جمعه سوره‌ي آل عمران را بخواند فرداي قيامت به او دو بال عطا مي‌كنند تا مثل برق از صراط بگذرد و كسي كه در روز جمعه اين سوره را تلاوت كند پروردگار و فرشتگان بر او صلوات دهند تا آن‌كه آفتاب غروب كند. 1

- لطفاً گوشه‌اي از فضايل تلاوت خود را نيز براي خوانندگان ما بيان فرماييد؟
هر كس سوره‌ي آل عمران را تلاوت نمايد، خداوند به ازاي هر حرفي امان نامه‌اي براي نجات از آتش دوزخ به او عطا مي‌فرمايد.2 همچنين رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرموده‌اند: بقره و آل عمران را بياموزيد كه آن‌ها دو ستاره‌ي تابان هستند كه فرداي قيامت به صورت دو فرشته براي خوانندگانشان شفاعت مي‌كنند. 3

- خواهشمنديم يكي از خاطرات خود را از هنگام نزول آيات برايمان نقل كنيد؟
هنگامي كه پيامبر به همراه مسلمانان مشغول حفر خندق در اطراف مدينه بودند، ناگهان در ميان خندق سنگ سفيد بزرگ و سختي پيدا شد كه همه از شكستن و حركت دادن آن درماندند، سلمان موضوع را به پيامبر عرض كرد، ايشان كلنگ را از سلمان گرفت و محكم بر روي سنگ زد، از برخورد كلنگ با سنگ جرقه‌هايي نمايان شد، رسول خدا تكبير فتح و پيروزي گفت و مسلمانان با او هم صدا شدند، بار دوم نيز اين صحنه تكرار شد. سرانجام پيامبر براي سومين بار كلنگ را بلند كرد و بر بقيه سنگ كوبيد، مجدداً جرقه‌ها ديده شد و سنگ در هم شكست، صداي تكبير در خندق پيچيد. سپس پيامبر فرمود: در ميان اولين جرقه‌ها، كاخ‌هاي مدائن ، در دومين آن‌ها كاخ‌هاي روم و در ميان سومين جرقه‌ها سرزمين يمن را ديدم و هر بار جبرئيل بشارت داد كه آن‌ها در زير پرچم اسلام قرار خواهند گرفت.
مسلمانان راستين از خوشحالي در پوست خود نمي‌گنجيدند و خدا را شكر مي‌كردند، اما چهره‌‌ي منافقان درهم رفت و به صورت اعتراض گفتند: چه آرزوي باطلي و چه وعده محالي؟! اين‌ها در حالي كه مشغول حفر خندق هستند و ياراي جنگ با دشمن را ندارند، خيال فتح كشورهاي بزرگ را در سر مي‌پرورانند، در اين موقع آيات 26 و 27 نازل شد و به آن‌ها پاسخ داد كه همه چيز در دست خداست:4 قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشَاءُ وَ تَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشَاءُ وَ تُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ، تُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَ تُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَ تُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ تُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَ تَرْزُقُ مَنْ تَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ .

- دوست داريم از زبان شما تذكري هم بشنويم.
قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ .
اي پيامبر بگو : اگر خدا را دوست داريد،از من پيروي كنيد تا خدا نيز شما را دوست بدارد و گناهتان را ببخشد و خداوند آمرزنده و مهربان است.5
دوستي خداوند براي بندگان، فرستادن رحمت است و افاضه‌ي فيض به آن‌ها و دوستي بندگان نسبت به خدا، عبارت از فرمانبرداري و اطاعت از اوامر خداست.6

- در اين لحظات پاياني از حضرتعالي طلب دعاي خير مي‌نماييم.
رَبَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِيًا يُنَادِي لِلإيمَانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّكُمْ فَآمَنَّا رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الأبْرَارِ .
رَبَّنَا وَآتِنَا مَا وَعَدْتَنَا عَلَى رُسُلِكَ وَلا تُخْزِنَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّكَ لا تُخْلِفُ الْمِيعَادَ .
پروردگارا ما چون صداي منادي را شنيديم كه خلق را به ايمان مي‌خواند، اجابت كرديم و ايمان آورديم ، پروردگارا از گناهان ما درگذر و زشتيهايمان را بپوشان و ما را با نيكان محشور گردان، پروردگارا ما را آنچه به رسولان خود وعده دادي نصيب فرما و محروم مگردان كه وعده‌ِ تو هرگز تخلف نخواهد داشت.

پی نوشت ها
1- كشف الاسرار به نقل از كتاب فضيلت در زندگي با قرآن از حسين گلبيدي
2- تفسير جامع ج1 ص 571
3- تفسير ابوالفتوح رازي ج 2 ص 434
4- شأن نزول آيه 26 و 27 ، تفسيرنمونه ج 2 ص 488
5- آيه 31 سوره آل عمران
6- تفسير برهان ج 1 ص 277
7- آيه 193 و 194 سوره آل عمران

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید