mohamad

سپاس و ستايش سزاوار آفريدگار مهرباني است كه توفيق تلاوت قرآن را روزي ما قرارداد تا دگربار ميهمان اين مائده آسماني گرديم و قلوبمان را با نواي خوش و دلنوازش هم‌آوا ساخته و زنگار وجودمان را به نور معرفتش جلا دهيم.
- اكنون در محضر پرفيض يكي ديگر از سور نوراني قرآن هستيم، تقاضامنديم خود را براي قرآن‌پژوهان معرفي بفرماييد:
نام من محمد است، چهل و هفتمين سوره قرآن مي‌باشم، داراي 38 آيه بوده و در مدينه النبي بر وجود با عظمت نبي مكرم اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) نازل گشته‌ام.
- لطفاً قدري از فضائل تلاوت خود را براي محبين قرآن بيان نمائيد:
ششمين گل بوستان احمدي، حضرت صادق عليه‌السلام مي‌فرمايند: هر كه سوره محمد را بخواند هرگز در دين خود شك نكند و به فقر مبتلا نشود و از هيچ پادشاهي نترسد و هميشه از شرك و كفر محفوظ باشد تا هنگامي كه بميرد، پس حق‌تعالي هزار ملك به قبر او مي‌فرستد كه نماز بخوانند و ثواب نمازشان از آن او باشد و چون از قبر بيرون آيد او را مشايعت نمايند تا موقف حساب و او در امان خدا و رسول مي‌باشد. 1
- از شما تقاضامنديم خلاصه‌اي از محتواي آيات كريمه‌ي خود را بيان فرماييد:
بخش اول آيات من به موضوع جهاد و چگونگي رفتار با اسيران جنگي مي پردازد و زندگي دنيا را بازيچه اي بيش ندانسته و زندگي اقوام گذشته را موجب عبرت مي‌داند. بخش بعدي به مسئله‌ انفاق پرداخته و آن را نوعي جهاد مي‌داند و سپس نقطه مقابل آن را بخل معرفي مي‌كند. در پايان، كفار و منافقين و كساني كه آيات قرآن را مي‌شنوند ولي به آن ايمان نمي‌آورند را مورد توبيخ قرار مي‌دهد.
- از حضور منور شما خواهشمنديم ماجراي نزول يكي از آيات حكيمه‌ي خود را تعريف كنيد:
به خاطر دارم روزي پيامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) در كنار سلمان فارسي و ديگر اصحاب خود نشسته بود كه اين آيه نازل شد:«.... و اِنْ تَتَوَلَّوْ يَستَبدِلَ قَوماً غَيركُم ثُمَ لا يَكونو آأمثلِكُم» اگر شما از دين حق روي بگرادنيد خدا قومي غير از شما كه مانند شما بخيل نيستند، به جاي شما پديد آورد.
در اين هنگام اصحاب از ايشان سؤال كردند: اي رسول خدا اينان چه اشخاصي هستند كه خدا در اين آيه فرموده؟ پيامبر دست مباركش را بر سر سلمان گذاشت و فرمود: اين شخص و طايفه‌ي او باشند. سپس فرمود: اهل فارس دست به آن زنند و آن را دريابند و فرمود: و آنها طايفه‌اي هستند كه در زمان علي عليه‌السلام از دوستان و مواليان آن حضرت به شمار مي‌آيند.
امام صادق عليه‌السلام هم اين آيه را اينگونه معنا فرموده‌اند: اگر شما مردم از ولايت علي عليه‌السلام برگرديد در عوض قومي مي‌آيند كه ولايت آن حضرت را بپذيرند و مخالف امر خدا نباشند و ستم به آل‌محمد نكنند و خداوند در عوض كساني كه از ولايت ما آل‌محمد برگشته‌اند طايفه‌اي از عجم و فرزندان ايشان بياورد كه دوستدار يا اهل بيت باشند. 2
- برما منت گذارده و بفرماييد منظور از «لحن قول» در آيه 30 «وَلَوْ نَشَاءُ لَأَرَيْنَاكَهُمْ فَلَعَرَفْتَهُم بِسِيمَاهُمْ وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فِي لَحْنِ الْقَوْلِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ أَعْمَالَكُمْ» و اگر ما بخواهيم آنها را به تو نشان می‏دهيم تا آنان را با قيافه ‏هايشان بشناسى، هر چند می ‏توانى آنها را از طرز سخنانشان بشناسى؛ و خداوند اعمال شما را می‏داند! چيست؟
سؤال شما را با فرمايش حضرت باقرالعلوم عليه‌السلام در اين‌باره پاسخ مي‌گويم، كه فرمودند: وقتي پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) حضرت علي عليه‌السالام را در روز غديرخم به جانشيني خود منصوب نمود. منافقين گفتند: پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) علي پسر عم خود را بر سر دست بلند نمود و به علي دشنام دادند . پس خداوند اين آيه را نازل فرمود و لحن قول، عبارت است از بغض و عداوت آنها نسبت به اميرالمؤمنين عليه‌السلام، پس آن حضرت فرمود: خداوند از شيعيان ما بر ولايت علي عليه‌السلام عهد و ميثاق گرفته و ما آنها را از لحن قول و طريق گفتار مي‌شناسيم. 3
- در انتها از حضور ملكوتي شما كمال تشكر و امتنان را داريم و درخواست مي‌كنيم يكي ديگر از توصيه‌هاي حيات‌بخش خود را مرحمت بفرماييد:
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ»
اي اهل ايمان اگر خدا را ياري كنيد خدا شما را ياري كند و ثابت‌قدم گرداند. 4

پی نوشت ها
1-بحارالانوار 92، 303 باب 69
2- تفسير جامع ،ج6 ، ص 355 و 356
3- تفسير جامع، ج6 ، ص353
4- محمد/7

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید