fath

شكر و ثنا سزاوار ايزد يكتايي است كه ما را بر خوان كرامت خود پذيرا گشت تا از سرچشمه رحمت بي‌كرانش سيراب شده و با ورق زدن برگ زريني از مصحف شريف قرآن، عطر خوش يكي ديگر از سور نوراني كتاب الله را استشمام نماييم.
- در آغاز از محضر ايشان تقاضامنديم خود را براي مأنوسين با قرآن معرفي بفرمايند:
من سوره فتح هستم و در شهر مدينه‌النبي بر وجود محمد امين صلي‌الله عليه‌وآله‌وسلم نازل گشته‌ام، داراي 29 آيه بوده و چهل و هفتمين سوره قرآن كريم مي‌باشم.
- از محضر شما خواهشمنديم فضيلت تلاوت خود را بيان فرماييد:
صادق آل محمد عليه السلام مي‌فرمايند: اموال، زنان و فرزندانتان را با قرائت سوره‌ي فتح از گزند و آسيب حفظ كنيد زيرا هر كس بر خواندن اين سوره مداومت نمايد روز قيامت منادي ندا مي‌دهد تا همه‌ي آفريدگان بشنوند كه تو از بندگان خالص هستي و مي‌فرمايد: اي ملائكه! او را به بندگان شايسته و صالح من ملحق كنيد و او را به بهشت جاويد وارد سازيد و از شراب سر به مهر بهشتي به او بنوشانيد كه با طعم كافور است .1
- بر ما منت گذاشته و خلاصه‌اي از آيات كريمه‌ي خود را بيان نماييد:
همانطور كه از نام من پيداست آيات من پيام‌آور فتح و پيروزي است، پيروزي بر دشمنان اسلام. محتواي آيات من با بشارت فتح آغاز مي‌شود و سپس حوادث مربوط به صلح حديبيه و نزول سكينه و آرامش بر دلهاي مؤمنان را بازگو مي‌كند. در بخش ديگري از مقام پيامبر و هدف والاي او سخن مي‌گويد و همچنين از كارشكني هاي منافقان و تقاضاهاي نابجاي منافقان پرده برمي‌دارد و كساني را كه از شركت در جهاد مغرورند را معرفي مي‌نمايد و در پايان برخي از علائم آخر‌الزمان را مطرح كرد و ويژگي‌ها و صفات پيروان پيامبر اسلام صلي‌الله‌عليه‌و‌آله‌وسلم را بيان مي‌نمايد.
- لطفاً ماجراي نزول يكي از آيات حكيمه‌ي خود را براي خوانندگان ما نقل نمائيد:
به ياد مي‌آورم كه شبي پيامبر خدا صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم در مدينه خواب ديد كه به اتفاق يارانش براي انجام مناسك عمره وارد مكه مي‌شوند. حضرت اين خواب را براي ياران خود بيان كرد، همگي شاد و خوشحال شدند اما چون جمعي تصور مي‌كردند تعبير و تحقق اين خواب در همان سال واقع خواهد شدف هنگامي كه مشركان راه ورود به مكه را در حديبيه به روي آنها بستند، گرفتار شك و ترديد شدند كه مگر رؤياي پيامبر هم ممكن است نادرست از آب درآيد؟ رسول خدا صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم فرمود: مگر من به شما گفتم اين رؤيا همين امسال تحقق خواهد يافت. در اين هنگام خداوند آيه‌ي 27 مرا نازل فرمود و تأكيد كرد اين خواب رؤياي صادقه بوده و چنين مسأله‌اي حتمي و قطعي و انجام‌شدني است. «لَقَدْ صَدَقَ اللَّهُ رَسُولَهُ الرُّؤْيَا بِالْحَقِّ لَتَدْخُلُنَّ الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ إِن شَاءَ اللَّهُ آمِنِينَ مُحَلِّقِينَ رُؤُوسَكُمْ وَمُقَصِّرِينَ لَا تَخَافُونَ فَعَلِمَ مَا لَمْ تَعْلَمُوا فَجَعَلَ مِن دُونِ ذَلِكَ فَتْحًا قَرِيبًا» «خداوند آنچه را به پيامبرش در عالم خواب نشان داد راست گفت، به طور قطع همه شما به خواست خدا وارد مسجدالحرام مي‌شويد در نهايت و امنيت و در حالي كه سرهاي خود را تراشيده يا ناخن‌هاي خود را كوتاه كرده‌ايد و از هيچ‌كس ترس و وحشتي نداريد ولي خداوند چيزهايي را مي‌دانست كه شما نمي‌دانستيد و قبل از آن فتح نزديكي براي شما قرار داده است.»
اين آيه به يكي از اخبار غيبي قرآن و از شواهد آسماني بودن اين كتاب و از معجزات پيغمبر گرامي اسلام صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم است.2
- خداوند در آيه 29 شما مي‌فرمايد: مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا ........» بفرماييد اين آيه در حق چه كسي نازل شده است؟
اين آيه به نام مقدس رسول اكرم صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم نازل شده تا هر شك و شبهه‌اي براي مردم باقي مانده برطرف شود و همچنين بيان مي‌كند اوصاف مؤمنين را كه در كتاب تورات و انجيل آمده است. امام صادق عليه‌السلام فرمودند: مقصود از «سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ » شب زنده‌داران و آنهايي كه در سحرها به خواب نمي‌روند و مشغول عبادت مي‌باشند.
همچنين روزي شخصي از پيامبر اسلام صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم سؤال نمود كه اين آيه «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا» در حق چه كسي نازل شده است؟ حضرت فرمودند: روز قيامت كه مي‌شود پرچمي از نور سفيد برافراشته مي‌گردد سپس منادي ندا مي‌دهد: اي سيد مؤمنين برخيز. اميرالمؤمنين عليه‌السلام از جايگاه خود بلند مي‌شود، پرچم را به او مي‌دهند تمام پيشينيان از مهاجر و انصار زير آن پرچم قرار مي‌گيرند و غير از آنها كسي همراهشان نمي‌شود. اميرالمؤمنين عليه‌السلام بر منبري از نور جلوس مي‌كنند فرشتگان جميع خلائق را يكي پس از ديگري به حضرتش عرضه بدارند، پاداش و نوري به هر يك به فراخور آنها عطا گردد، سپس به آنها گفته مي‌شود شناختيد منزل و جايگاه خود را در بهشت، پروردگار شما مي‌فرمايد: نزد من آمرزش و پاداش بزرگي خواهيد داشت.... سپس بقيه خلائق را به حضورش عرضه دارند ، طايفه‌ي بسياري را به سوي جهنم روانه كرد، اين است معناي اين آيه شريفه و معناي «والذين آمنوا بالله و رسله اولئك هم الصديقون و الشهداء عند ربهم لهم اجرهم و نورهم» منظور سابقين و مؤمنين به ولايت اميرالمؤمنين است، مراد از «والذين كفروا كذبوا بآياتنا اولئك اصحاب الجحيم»
يعني آنهائي كه كافر شدند و تكذيب ولايت اميرالمؤمنين عليه‌السلام نمودند و در حق آن بزرگوار ستم كردند.3
- مشتاق شنيدن يكي ديگر از توصيه‌هاي ره‌گشاي شما هستيم:
«إِنَّ الَّذِينَ يُبَايِعُونَكَ إِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللَّهَ يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ فَمَن نَّكَثَ فَإِنَّمَا يَنكُثُ عَلَى نَفْسِهِ وَمَنْ أَوْفَى بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللَّهَ فَسَيُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا»
اي رسول مؤمنانيكه با تو بيعت كردند به حقيقت با خدا بيعت كردند چون دست تو دست خداست بالاي دست آنها. پس از آن هر كه نقص عمد كند به زيان و هلاك خويش اقدام كرده و هر كه با عهدي كه با خدا بسته است وفا كند به زودي خدا به او پاداش بزرگ عطا خواهد كرد.»4
- در انتها با تشكر و سپاس بي‌پايان از حضور روح‌بخش و عطرآگين شما، تمناي دعاي خير داريم:
«وَعَدَكُمُ اللَّهُ مَغَانِمَ كَثِيرَةً تَأْخُذُونَهَا فَعَجَّلَ لَكُمْ هَذِهِ وَكَفَّ أَيْدِيَ النَّاسِ عَنكُمْ وَلِتَكُونَ آيَةً لِّلْمُؤْمِنِينَ وَيَهْدِيَكُمْ صِرَاطًا مُّسْتَقِيمًا»5
«تا خداوند گناه گذشته و آينده‌ي تو را بيامرزد و نعمت خود را بر تو به حد كمال رساند و تو را به راه مستقيم هدايت كند.»

پی نوشت ها
1- بحارالانوار 92 /303 باب 70 و ثواب الاعمال ص115
2- تفسير نمونه ذيل آيه 27 سوره فتح
3- تفسير جامع ج6 ص388 و 389
4- فتح/10
5-فتح/20

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید