main img

سپاس و ستايش بي‌شائبه خداي جلّ شأنه را كه قرآن مبين بر ما خاكيان فرود آورد تا به شاهراه هدايت رهنمون شويم.
- اين‌بار نيز در محضر يكي ديگر از ستاره‌هاي پرفروغ آسمان قرآن كريم هستيم. خواهشمنديم خود را براي خوانندگان ما معرفي فرماييد:
نام من ملك و شصت و هفتمين سوره‌ي قرآن عظيم مي‌باشم كه در شهر مكه مكرمه بر وجود نازنين خاتم‌النبيين محمد امين صلي الله عليه‌وآله‌وسلم نازل گشته‌ام و داراي 30 آيه مي‌باشم.
- لطفاً فضيلت تلاوت خود را براي محبين قرآن بيان نماييد:
نبي مكرم اسلام صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم در مورد فضيلت تلاوت من چنين فرموده‌اند: اين سوره نجات‌دهنده است از عذاب قبر و هر كس آن را حفظ نمايد، مونس او در قبر باشد و عذاب را از او تا روز قيامت برطرف كند و نزد پروردگار شفيع او گردد تا داخل بهشت شود. 1
- آيا زمان خاصي براي تلاوت شما توصيه نشده است؟
صادق آل‌محمد عليه‌السلام مي‌فرمايند: هر كس سوره ملك را در شب، در نماز واجب پيش از خواب بخواند، پيوسته تا صبح در امان الهي باشد، و در روز قيامت، ايمن است تا داخل بهشت گردد. 2
- از شما تقاضامنديم چكيده‌اي از محتواي آيات خود را بيان نماييد:
آيات من بيانگر عظمت خداوند و آفرينش آسمان و زمين و موجودات آن مي‌باشد و همچنين گفتگوي مأموران عذاب با كفار و ظالمان و انذار و تهديد آنان به عذابهاي دنيا و آخرت را عنوان مي‌كند و در انتها چگونگي پاداش پرهيزكاران را بيان مي‌دارد.
- از حضور شما استدعا داريم شأن نزول يكي از آيات كريمه‌ي خود را براي مأنوسين با قرآن بازگو بفرماييد:
به خاطر مي‌آورم زماني را كه برخي از مشركين و منافقين سخنان ناروايي پشت بر پيامبر صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم مي‌گفتند و جبرئيل آن سخنان را به پيامبر صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم خبر مي‌داد. آنان فكر كردند كه كسي آنها را از كسي شنيده است پس به يكديگر مي‌گفتند: سخنان خود را آهسته و پنهاني بگوئيد تا كسي نشنود و به پيامبر خبر ندهد. 3 در اين هنگام خداوند سيزدهمين آيه‌ي من را نازل فرمود:
«وَأَسِرُّوا قَوْلَكُمْ أَوِ اجْهَرُوا بِهِ إِنَّهُ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ»
«شما سخن پنهان گوييد يا آشكار، خدا به اسرار دلها آگاه است.»
- خداوند در آخرين آيه‌ي شما مي‌فرمايد«قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْرًا فَمَن يَأْتِيكُم بِمَاء مَّعِينٍ» بفرماييد منظور شما از آب در آيه چيست؟
پاسخ خود را از زبان پرگوهر حضرت علي‌بن‌موسي‌الرضا عليه‌السلام بشنويد. ايشان مي‌فرمايند: ائمه عليهم‌السلام ابواب و درهايي هستند ميان خداوند و مخلوقاتش، و آب در اين آيه علم و دانش امام است و مقصود آن است، اگر شما مردم صبح كرديد و امام خود را در پس پرده‌ي غيبت مشاهده كرديد، كيست كه علم و دانش امام را به سوي شما آورد و چه كسي امام جديدي به مانند امام غايب به سوي شما مي‌فرستد.
همچنين پيامبر صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم در تفسير اين آيه به عمار ياسر فرمود«خداوند با من عهد فرموده كه بيرون آورد از صلب فرزندم حسين عليه‌السلام، نُه امام و نهمين آنها از نظر غايب مي‌شود و غيبت او طولاني است و طايفه‌اي از آن حضرت برمي‌گردند و عده‌اي بر آن حضرت ثابت مي‌مانند. سپس ايشان ظاهر مي‌گردد و دنيا را پر از عدل و داد مي‌كند پس از آنكه مملو از جور و ستم شده و بر تأويل قرآن جهاد مي‌كند چنانكه من بر تنزيل آن جهاد كردم، نام او نام من است و شباهت تام به من دارد. 4
- لطفاً خاطره‌اي از آيات قرآني خود نقل بفرماييد:
روزي حضرت باقر‌العلوم عليه‌السلام به همراه فضيل از در بني‌شيبر وارد كعبه و مسجدالحرام شدند. نگاه حضرت به مردم افتاد و ديد كه عده‌اي مانند بهائم طواف مي‌كنند. سپس فرمود: زمان جاهليت نيز همين‌گونه طواف مي كردند. اين مردم حق را نمي‌شناسند و متدين به ديني نيستند. اي فضل! آنها را مشاهده كن چگونه به صورت درمي‌افتند؟ خداوند اين قبيل مردم را لعنت مي‌كند اينها از مخلوقاتي هستند كه روز قيامت به صورتهايشان مسخ مي شوند و حضرت باقر عليه‌السلام بيست و دومين آيه‌ي مرا تلاوت فرمود: «أَفَمَن يَمْشِي مُكِبًّا عَلَى وَجْهِهِ أَهْدَى أَمَّن يَمْشِي سَوِيًّا عَلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ» و بعد اين آيه را نيز خواندند: «فَلَمَّا رَأَوْهُ زُلْفَةً سيئَتْ وُجُوهُ الَّذينَ كَفَرُوا وَ قيلَ هذَا الَّذي كُنْتُمْ بِهِ تَدَّعُون‏» اي فضل! كسي به امير المؤمنين ناميده نمي‌شود جز حضرت علي‌بن‌ابي‌طالب عليه‌السلام و هر كس نام خود را اميرالمؤمنين گذارد به خداوند دروغ و افترا بسته است. سوگند به پروردگار هرگز حج‌كننده‌اي براي خدا نيست غير از شيعيان و خداوند گناهان كسي را نمي‌آمرزد و عبادتش را قبول نمي‌فرمايد مگر شما دوستان ما آل محمد صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم و مصداق حقيقي آيه‌ي «إِنْ تَجْتَنِبُوا كَبائِرَ ما تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ نُدْخِلْكُمْ مُدْخَلاً كَريما» شما شيعيان و دوستان ما آل عصمت و طهارت مي‌باشيد. 5
-در انتها از نگاه كريمانه‌ و همنشيني صميمانه‌ي شما كمال امتنان و تشكر را داشته و چشم اميد به يكي از توصيه‌هاي گرانقدر و روح‌بخش شما داريم:
«أَلَا يَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ» 6
«آگاه باش خدايي كه خلق را آفريده اسرار آنها را مي‌داند و او به باطن امور بيناست»

پی نوشت ها
1-تفسيرالبرهان،ج4،ص351
2-بحارالانوار92/313 باب 87 روايت1
3-تفسير نمونه،ج5،ص236
4-تفسير قمي،ج2،ص379 و تفسير جامع ج7 ص245
5-تفسير جامع ج7 ص245 -247 و كنايه‌الاثر ص120
6-ملك/14

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید