aftabe

نام كتاب: آفتاب در نگاه خورشيد(جلوه‌هاي حضرت مهدي عليه‌السلام در كلام امام رضا عليه‌السلام)
نويسنده: مرتضي طاهري
انتشارات: عهد
سخن از خورشيد پنهان است به آن كه به فرموده‌ي امام رضا : «...إذا خَرَجَ أشرقت الارض بنوره ...»
به راستي، چرا كسي كه پدرش را، برادرش را، دوست مشفق و دلسوزش را از ياد نمي‌برد ، امام زمانش را به فراموشي مي‌سپارد؟!
گر حق كدامين پدر افزون‌تر از حقوق امام زمان عليه‌السلام است؟! كدام برادر مهربانتر از اوست؟ دلسوزي چه دوستي بيشتر از دلسوزي‌ها و محبت‌هاي اوست؟
خود حضرت خطاب به شيعيانش مي‌فرمايد:«مادر مراعات حال شما كوتاهي نمي‌كنيم و يادتان را از خاطر نمي‌بريم»2
حال كه او هيچ‌گاه ياد ما را از خاطر نمي برد و رعايت احوالمان هرگز كوتاهي نمي‌كند ، آيا رواست فراموشي ما نسبت به آن امام مهربان يا از وفاست غفلت از آن جان جهان؟!
امام رئوف علي‌بن موسي‌الرضا عليه‌السلام، با شنيدن وصف آن حجت يزدان اشك از ديدگان فرو مي‌ريزد، و به احترام نام مقدس «قائم» از جا برمي‌خيزد، مي‌ايستد و دستان مبارك بر سر مي‌گذارد و با آهي سوزان دعا مي‌كند كه:«خدايا! فرجش را برسان و قيامش را آسان گردان»3
راستي ، چگونه بگوئيم كه ما سرباز اوييم در حالي كه امام صادق عليه‌السلام آرزومند خدمتگزاري آستان اوست و مي‌فرمايد:«اگر روزگار او را دريافتيم، سراسر زندگي‌ام خدمتش مي‌كردم»4
از آن جا كه معرفت و اعتقاد به وجود مقدس حضرت مهدي عليه‌السلام از پايگاه‌هاي مهم اخلاقي و پرورش‌هاي انساني است، مطالعه در آثار و اخبار مربوط به حضرتش نه نقش مؤثري در بيداري و هوشياري جان و انديشه‌ي انسان‌ها دارد، استعدادهاي خفته را بيدار مي‌كند و آدمي را در برابر مشكلات ، اميدوار و نيرومند مي‌سازد.
در راستاي اين امر مهم ، اين كتاب با الهام از فرموده‌ها و روايات منقول از حضرت رضا عليه‌السلام، در آشنايي بيشتر با آخرين ذخيره الهي حضرت مهدي عليه‌السلام سعي نموده است.
از جمله موضوعات بيان شده در اين كتاب عبارتند از : هجران غيبت، نشانه‌هاي محبوب، دشواري‌هاي عصر غيبت، شايست‌ها و ناشايست‌ها در عصر غيبت، وظائف شيعيان در عصر غيبت، انتظار حضرت مهدي عليه‌السلام، بشارت به ياران مهدي عليه‌السلام، نويد ظهور حضرت مهدي عليه‌السلام و....
اميد آن كه مطالعه‌ي اين كتاب شعله‌اي از مشعل فروزان محبت به حضرتش را در دل‌ها بيفزايد و حالت انتظار ظهور و مصلح بزرگ را در دل‌هاي حقيقت‌جو فراهم آورد.

پی نوشت ها
1- كمال‌الدين و تمام‌انعمه، شيخ‌صدوق،ص371 و372
2- احتجاج طبرسي،ج2،ص589
3- منتخب‌الاثر ،ص506
4- تاريخ‌الغيبه اكبري،ص359

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید